Πολίτες κατά του λιθάνθρακα

Πανελλαδική πρωτοβουλία κινήσεων πολιτών κατά του λιθάνθρακα

 • Επικοινωνία

  lithanthrakas@gmail.com
 • Ημερολόγιο

  Φεβρουαρίου 2009
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Ιαν.   Μαρ. »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  232425262728  
 • Αρχείο

 • Κατηγορίες

 • Ετικέτες

 • Advertisements

Συνάντηση με το ΤΕΕ για αποσαφήνιση θέσεων

Posted by lithanthrakas στο Φεβρουαρίου 10, 2009

Σε πρόσφατη ημερίδα της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ( 18/12/2008 ), παρουσιάστηκε εισήγηση του εκπροσώπου της μόνιμης επιτροπής ενέργειας του ΤΕΕ, με την οποία, ούτε λίγο, ούτε πολύ υιοθετούνταν το “κλισέ” της εισαγωγής του λιθάνθρακα στο ενεργειακό μείγμα. Η παρέμβαση αυτή δημιούργησε σε πάρα πολλούς την εντύπωση ότι το ΤΕΕ υποστηρίζει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, στο συγκεκριμένο ζήτημα.

 

Με αφορμή αυτό το γεγονός, οι “Πολίτες κατά του λιθάνθρακα” επιδίωξαν συνάντηση με τη διοίκηση του ΤΕΕ, προκειμένου να έχουμε υπεύθυνη ενημέρωση. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10/2. Από την πλευρά του ΤΕΕ παρευρέθηκε ο β΄ αντιπρόεδρος κ. Χρ. Σπίρτζης, υπεύθυνος για τα θέματα ενέργειας, και το μέλος της μόνιμης επιτροπής ενέργειας κ. Ελ. Μπονατάκη.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διευκρινίστηκε, από τους εκπροσώπους του ΤΕΕ, ότι υφίσταται η προαναφερθείσα θέση της μόνιμης επιτροπής ενέργειας, η οποία, όμως, δεν εκφράζει την επίσημη θέση του ΤΕΕ. Μας έγινε γνωστό ότι το ΤΕΕ ξεκινά έναν κύκλο προσυνεδρίων, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, με αντικείμενο επιμέρους πλευρές του ζητήματος της ενέργειας. Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί με την κεντρική συνεδριακή εκδήλωση στην Αθήνα, το Σεπτέμβριο του 2009. Με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας το ΤΕΕ θα είναι σε θέση να συγκροτήσει και να δημοσιοποιήσει τη συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη άποψή του για το ενεργειακό ζήτημα και, πιο συγκεκριμένα, για τη σύνθεση του ενεργειακού μείγματος. Σε αυτή τη φάση, το γενικότερο πλαίσιο των απόψεων του ΤΕΕ για τα ζητήματα της ενέργειας εκφράζεται από το κείμενο με τις παρατηρήσεις στο σχέδιο για το μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό, που εκπόνησε το ΣΕΕΣ.

 

Οι εκπρόσωποι των “Πολιτών κατά του λιθάνθρακα” επεσήμαναν τη μεγάλη καθυστέρηση του ΤΕΕ στα κρίσιμα ζητήματα της ενέργειας, πολύ δε περισσότερο όταν μεγάλο μέρος των ενεργειακών επενδύσεων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την, μέχρι τώρα, έλλειψη υποστήριξης των κινήσεων πολιτών κατά του λιθάνθρακα, από το ΤΕΕ, και ζήτησαν την ενεργότερη συμμετοχή του στις σχετικές δραστηριότητες. Έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει μόνιμος ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας και απρόσκοπτη πρόσβαση στο υπάρχον υλικό ενημέρωσης και τεκμηρίωσης. Δόθηκε, τέλος, η υπόσχεση για επανάληψη των συναντήσεων και με τις επιτροπές ενέργειας και περιβάλλοντος, ενώ ζητήθηκε από τους   “Πολίτες κατά του λιθάνθρακα” η ενεργός συμμετοχή στις προσυνεδριακές διαδικασίες για τα θέματα ενέργειας, που οργανώνει το ΤΕΕ.   

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: