Πολίτες κατά του λιθάνθρακα

Πανελλαδική πρωτοβουλία κινήσεων πολιτών κατά του λιθάνθρακα

 • Επικοινωνία

  lithanthrakas@gmail.com
 • Ημερολόγιο

  Μαΐου 2023
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Αρχείο

 • Κατηγορίες

 • Ετικέτες

  RWE ΑΠΕ ΔΕΗ ΕΕΧ ΕΝΑΕ Ενσντορφ ΠΑΣΟΚ Ρίο ΥΠΕΧΩΔΕ δήμος Κηρέως διαγωνισμός αφίσας διακήρυξη κατανομή ρύπων κινήσεις πολιτών λιγνίτης λιθάνθρακας πορεία συγκέντρωση συζήτηση συλλαλητήριο συντονισμός υπεραλίευση χωροταξικά πλαίσια ψήφισμα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ 

   Τον Ιούλιο του 2007 δίνεται στη δημοσιότητα το σχέδιο για το γενικό πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης”, από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Στην ενότητα “Ενέργεια” δεν γίνεται καν νύξη για μελλοντική εγκατάσταση  μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με λιθάνθρακα. Τον Αύγουστο του 2007, δίνεται στη δημοσιότητα, ένα πολύ λιγότερο δημοφιλές κείμενο, το πρώτο μέρος του σχεδίου για την “1η έκθεση για το μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό της Ελλάδας 2008 – 2020”, από το ΥΠΑΝ. Σε αυτήν αναπτύσσονται 3 σενάρια, που προβλέπουν τη χρήση λιθάνθρακα για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, σε ποσοστό από 5,6 % – 21 %, μέχρι το 2020. Πρόκειται για τραγελαφική ασυνεννοησία, ανάμεσα στα δύο υπουργεία, ή για μια αφελή προσπάθεια να επιβληθεί με συγκαλυμμένο τρόπο μια κρίσιμη στρατηγική επιλογή; 

Τι σχεδιάζεται 

   Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει και η πραγματικότητα. Και αυτή επιβεβαιώνει ότι, στη διάρκεια του 2007, γίνεται ένας αγώνας δρόμου από τη ΔΕΗ και μεγάλα συγκροτήματα του κλάδου της ενέργειας για να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την εγκατάσταση μεγάλου αριθμού και μεγάλου μεγέθους μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, με καύσιμο λιθάνθρακα.

Πιο συγκεκριμένα, έχουν υποβληθεί αιτήσεις για μονάδες:

600 MW, στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας (όμιλος Μυτιληναίου)

460 MW, στο Μαντούδι Ευβοίας (όμιλος ΓΕΚ–ΤΕΡΝΑ),

600 MW, στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας (EDISON – ΕΛ.ΠΕ.),

800 MW, στο Αλιβέρι (ΔΕΗ).

    Ήδη, για τις δύο πρώτες έχει εκδοθεί θετική γνωμοδότηση από τη ΡΑΕ. Έχει γίνει, επίσης, γνωστό ότι η ΔΕΗ προτίθεται να κατασκευάσει νέα μονάδα 800 MW, στη Λάρυμνα, καθώς και μονάδα ή μονάδες, συνολικής ισχύος 1.600 MW, σε σύμπραξη με τη γερμανική RWE (αναζητούνται οι περιοχές εγκατάστασης, ανάμεσα σε Αλμυρό Μαγνησίας, Νέα Καρβάλη Καβάλας, Αλεξανδρούπολη κλπ.).Έχει, επίσης, εξαγγελθεί από τη ΔΕΗ, η κατασκευή δύο νέων λιγνιτικών μονάδων 900 MW, στη Φλώρινα και την Πτολεμαΐδα, ενώ διερευνά το έδαφος και για την κατασκευή άλλων δύο σε Ελασσόνα και Δράμα.

    Συνολικά, νέες λιθανθρακικές και λιγνιτικές μονάδες της τάξης των 6.600 MW, πέραν των αδειοδοτημένων ή σχεδιαζόμενων νέων μονάδων φυσικού αερίου, συνολικής ισχύος, περίπου, 6.600 MW. Όταν η συνολική εγκατεστημένη ισχύς είναι 14.000 MW και οι υπό αντικατάσταση (στην πραγματικότητα, σε καθεστώς ψυχρής εφεδρείας) παλιές μονάδες είναι της τάξης των 2.880 MW, μέχρι το 2020. 

Τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη για τις τοπικές κοινωνίες 

1.       Δημιουργείται ένα νέο μεγάλο ενεργειακό κέντρο, στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας – Εύβοιας, με 4 νέες λιθανθρακικές μονάδες 2.660 MW, 11 νέες μονάδες φυσικού αερίου 3.680 MW και με τις υπάρχουσες μονάδες μαζούτ του Αλιβερίου 300 MW. Σε μια περιοχή έντονης περιβαλλοντικής υποβάθμισης, που συμπεριλαμβάνει τη βιομηχανική χαβούζα Οινοφύτων – Ασωπού, τις βιομηχανικές περιοχές Χαλκίδας, Θήβας και Θίσβης και τους βιομηχανικούς πόλους των Άσπρων Σπιτιών και της Λάρυμνας. Με δραστηριότητες που έχουν δημιουργήσει έντονη ατμοσφαιρική ρύπανση, μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα και εκτεταμένη ρύπανση των θαλασσών που την περιβάλλουν (Ευβοϊκός, Κορινθιακός).

2.       Τα σημεία επιλογής για την εγκατάσταση των λιθανθρακικών μονάδων, έχουν πληγεί από παλιότερες, αλλά κυρίως από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες στα ίδια ακριβώς σημεία (Άσπρα Σπίτια – εγκαταστάσεις αλουμίνας, αλουμινίου, Λάρυμνα – ΛΑΡΚΟ, Μαντούδι – μεταλλεία, Αλιβέρι – μονάδα μαζούτ και η ΑΓΕΤ, με βασικό καύσιμο το πετ-κοκ). Στον δε Αστακό, έχουμε βίαιη ανατροπή της θεσμοθετημένης χρήσης της περιοχής.

3.   Η φύση των συγκεκριμένων εργοστασίων απαιτεί τεράστιες λιμενικές εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση των τεράστιων “καρβουνάδικων” πλοίων, χωρητικότητας 40 – 150.000 τόνων, ενώ θα πολλαπλασιαστούν δραματικά οι θαλάσσιες μεταφορές σε μικρά και, ουσιαστικά, κλειστά θαλάσσια οικοσυστήματα (Ευβοϊκός, Κορινθιακός, Πατραϊκός, Παγασητικός).

4.   Θα χρησιμοποιηθούν τεράστιες ποσότητες θαλασσινού νερού, για την ψύξη των εγκαταστάσεων. Ποσότητες νερού που θα επιστρέφει στη θάλασσα σε θερμοκρασίες 50-60 °C και που, χαρακτηριστικά στην περίπτωση των Άσπρων Σπιτιών, θα είναι όσο το μισό της μέσης ετήσιας παροχής του ποταμού Νέστου. Στη θαλάσσια ρύπανση που θα προκληθεί θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το σοβαρό ενδεχόμενο τεράστιες ποσότητες νερού, για το πλύσιμο των πλοίων, να αντλούνται και να απορρίπτονται πάλι στη θάλασσα.

5.        Θα απαιτηθούν εκτάσεις εκατοντάδων στρεμμάτων για τη μόνιμη, υπαίθρια απόθεση του άνθρακα (500.000 – 1.000.000 τόνοι), καθώς και για την απόθεση του παραγόμενου γύψου και της τέφρας, που θα κατακάθεται στους λέβητες καύσης του άνθρακα.

6.       Η καύση του άνθρακα συνεπάγεται την παραγωγή τεράστιων ποσοτήτων αέριων ρύπων και, μάλιστα, των κατ’ εξοχήν υπεύθυνων για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Διοξειδίου του θείου και οξειδίων του αζώτου, υπεύθυνων για την όξινη βροχή. Ιπτάμενης τέφρας, με μορφή αναπνεύσιμων σωματιδίων, που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνους του αναπνευστικού συστήματος. Ιχνοστοιχείων υδραργύρου, που είναι νευροτοξικό μέταλλο και συσσωρεύεται στην τροφική αλυσίδα. Ραδιενεργών ισοτόπων ουρανίου και θορίου, που μπορούν να προκαλέσουν ραδιενεργή ρύπανση. 

Οι επιπτώσεις σε εθνικό επίπεδο 

1.       Η αυθαίρετη και βίαιη χωροθέτηση των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων τινάζει στον αέρα κάθε έννοια εθνικού χωροταξικού σχεδιασμού. Η διαβούλευση για το εθνικό, αλλά και για κάθε ειδικό, χωροταξικό σχεδιασμό αποδεικνύεται  ότι είναι κενό γράμμα, χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα. Ειδικά, όταν για τις τοπικές κοινωνίες και τους απλούς πολίτες επιφυλάσσεται ο ρόλος του παθητικού θεατή κάποιων επιλογών, που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που οι ίδιοι οραματίζονται για το μέλλον τους και τον τόπο τους.

2.       Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, μόνο οι συγκεκριμένες μονάδες λιθάνθρακα (4.860 MW) θα συνεισφέρουν ρύπους των αερίων του θερμοκηπίου, της τάξης των 24.000.000 ισοδύναμων τόνων διοξειδίου του άνθρακα, το χρόνο. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί σε ποσοστό 21 %, των εκπομπών των ετών βάσης (1990 και 1995). Είναι γνωστό ότι η χώρα μας δεσμεύεται από το πρωτόκολλο του Κιότο να συγκρατήσει το μέσο όρο, της περιόδου 2008-2012, των εκπομπών των συγκεκριμένων ρύπων στο + 25 %. Όταν στο τέλος του 2005 βρισκόμαστε στο + 25,4 %, και όταν δεν είναι ορατή καμία άλλη σοβαρή κίνηση μείωσης των ρύπων, καταλαβαίνει κανείς εύκολα ποια είναι η προοπτική.

3.       Μπαίνει για πρώτη φορά στο ενεργειακό μείγμα της ηλεκτροπαραγωγής της χώρας μας ο λιθάνθρακας. Την ίδια στιγμή, που προηγμένες χώρες (ακόμη και μεγάλοι παραγωγοί άνθρακα, όπως η Βρετανία και η Γερμανία) και οι διεθνείς οργανισμοί τον εξοβελίζουν από το ενεργειακό τους δυναμικό. Η Ελλάδα, για λόγους που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση κοντόφθαλμων οικονομικών συμφερόντων, εξακολουθεί να παραμένει δεμένη στο άρμα της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα.

4.       Εξακολουθεί να θεωρείται αυτονόητο το μοντέλο της υπερπαραγωγής και υπερκατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Ταυτόχρονα, καθυστερεί προκλητικά η εφαρμογή και η υποστήριξη γενναίων πολιτικών εξοικονόμησης ενέργειας, που σε τελική ανάλυση αποτελεί και τη σημαντικότερη ενεργειακή επένδυση. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον δεν είναι τυχαίο το ότι ανακυκλώνεται η συζήτηση για το ενδεχόμενο χρήσης της πυρηνικής ενέργειας.

5.       Η προοπτική μιας διαφορετικής ενεργειακής πολιτικής δεν υπονομεύεται, όμως, μόνο από τις σχεδιαζόμενες λιθανθρακικές και λιγνιτικές μονάδες. Υπονομεύεται και από τον τρόπο διαχείρισης των λιγότερο ρυπογόνων μονάδων (φυσικό αέριο) και των ΑΠΕ. Μια διαχείριση που χαρακτηρίζεται από συγκεντρωτισμό, γιγαντισμό των εγκαταστάσεων, αποκοπή από την εξυπηρέτηση τοπικών αναγκών και των μικρών χρηστών, από τη δημιουργία νέων περιβαλλοντικών προβλημάτων σε παράκτιους χώρους, δάση και ορεινούς όγκους και που σε πολλές περιπτώσεις έχει φέρει αντιμέτωπες τις τοπικές κοινωνίες με τέτοιου είδους εγκαταστάσεις.  

Οι ενεργοί πολίτες αντιδρούν

    Για όλους αυτούς τους λόγους οι ενεργοί πολίτες, στις περιοχές χωροθέτησης των λιθανθρακικών μονάδων, και όχι μόνο, αντιδρούμε δυναμικά. Για να υπερασπιστούμε τις τοπικές μας κοινωνίες, αλλά και να υποστηρίξουμε μια άλλη λογική αντιμετώπισης του περιβάλλοντος και της ίδιας μας της ζωής. Οι συλλογικότητες που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία συντονισμού της δράσης μας, ενημέρωσης των πολιτών και άσκησης πίεσης στα διάφορα κέντρα αποφάσεων και χάραξης των στρατηγικών επιλογών στα θέματα της ενέργειας και του περιβάλλοντος. Συστήνουμε την πρωτοβουλία “Πολίτες κατά του λιθάνθρακα”, στην οποία κρατάμε ανοιχτή την πόρτα σε κάθε ζωντανή κίνηση πολιτών, διεκδικώντας:

 • Να μην εγκριθεί καμία άδεια ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο λιθάνθρακα
 • Να αποκλειστεί η χρήση του λιθάνθρακα στο μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό και να αρχίσουν να υλοποιούνται πολιτικές σταδιακής απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα, σε πρώτη φάση τα πιο ρυπογόνα (λιγνίτης, πετρέλαιο)Να εφαρμοστούν ρεαλιστικές και, ταυτόχρονα, επιθετικές πολιτικές στην κατεύθυνση της εξοικονόμησης ενέργειας και της αποδυνάμωσης του μοντέλου της υπερκατανάλωσης
 • Η χάραξη της ενεργειακής πολιτικής και η υλοποίηση των ενεργειακών επενδύσεων να πάρουν σοβαρά υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών για μια ισόρροπη ανάπτυξη. Να μην καταπνίξουν τις παράλληλες οικονομικές δραστηριότητες και να μην ισοπεδώσουν τα ιδιαίτερα φυσικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά τους. Ώστε να μη γίνεται ολοένα και λιγότερο ελκυστική η παραμονή σε κάθε επαρχία, ακόμη πιο υποχρεωτικός ο εγκλωβισμός σε ένα ολοένα και πιο αποκρουστικό κέντρο;
 • Αυτό που φαίνεται σαν μια ρεαλιστική εκδοχή για το άμεσο μέλλον, δηλαδή η μεγαλύτερη διείσδυση του φυσικού αερίου και των ΑΠΕ, να μην υλοποιηθεί με τον ισοπεδωτικό και συγκεντρωτικό τρόπο που φαίνεται να επικρατεί σήμερα και που, αντί να λύνει, δημιουργεί νέα περιβαλλοντικά προβλήματα. Σε αντίθεση με ένα σχεδιασμό διάχυσης και αποκεντρωμένης χρήσης αιολικών και ηλιακών τεχνικών διατάξεων, που αναπτύσσονται παράλληλα με τις δημοκρατικές κοινωνικές συλλογικότητες που θα τις υποστηρίζουν.
 • Ο στόχος της σημαντικής συμμετοχής των βιοκαυσίμων στην ενέργεια και, ειδικά, στις μεταφορές να μην εξελιχθεί σε νέο περιβαλλοντικό και κοινωνικό αγκάθι. Είτε μέσω της αποδάσωσης, είτε μέσω των ρύπων κατά τη διαδικασία της παραγωγής των εντατικών καλλιεργειών, είτε μέσω της αλλαγής χρήσης μεγάλων καλλιεργειών που θα έχουν σαν αποτέλεσμα την εκτίναξη των τιμών γεωργικών προϊόντων και τροφίμων. 

11/2/2008

Πρωτοβουλία “ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ”

 

ιδρυτικές κινήσεις

Εθελοντική περιβαλλοντική ομάδα Αλμυρού “Εν δράσει”

Ενεργοί πολίτες Εύβοιας

Ένωση Ταμυναίων πολιτών η “ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ” (Αλιβέρι)

Οικολογική εταιρεία Έβρου

Σύλλογος περιβάλλον πολιτισμός Δήμου Κηρέως

Παναιτωλοακαρνανικό μέτωπο για το περιβάλλον

Περιβαλλοντική πρωτοβουλία Μαγνησίας

Σύλλογος προστασίας περιβάλλοντος Αλιβερίου

Συμπαράταξη Βοιωτών για το περιβάλλον

                                                 Συντονιστική επιτροπή αγώνα Καβάλας

 

Συλλογικότητες που εντάχθηκαν στην πορεία

Ομάδα πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης

Πολίτες σε δράση (Λάρισα)

Πολίτες της Αττικής για την ενέργεια

Πρωτοβουλία για τη σωτηρία του Κορινθιακού (ν. Κορινθίας)

Πρωτοβουλία πολιτών Θεσσαλονίκης ενάντια στο λιθάνθρακα

 

148 Σχόλια προς “ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ”

 1. Συνυπογράφω την Διακύρηξη.

 2. Alex said

  Συγχαρητηρια Συνυπογραφω τη διακηρυξη.

 3. Συνυπογράφω και καλώ όλους ώστε να αγωνιστούμε:

  Για την μη εγκατάσταση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με λιθάνθρακα ή ΛΙΓΝΙΤΗ

  Για τον περιορισμό των εκπεμπόμενων ρύπων από τις υπάρχουσες λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

  Για την απαγόρευση της ανεξέλεγκτης χρήσης του πετ κοκ ως καυσίμου

  Για την εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας

  ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ

 4. Γιώργος Καβάζης said

  Συγχαρητηρια Συνυπογραφω τη διακηρυξη.

 5. Παπαλαζάρου Μαρία said

  Συνυπογράφω τη διακήρυξη και καλώ όλους να αγωνιστούμε για τη μη εγκατάσταση εργοστασίου λιθάνθρακα στην περιοχή της Καβάλας.

 6. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ.
  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ. ΛΕΩ ΝΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΑΙΟΛΙΚΗ – ΗΛΙΑΚΗ) ΛΕΩ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ.

  ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ.

  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΟΝ
  ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

 7. ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Α.Ε. said

  ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ
  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΣΟΥΦΤΑ
  ΚΑΡΑΒΑ ΜΑΓΔΑ
  ΤΑΣΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
  ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ
  ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
  ΧΑΙΤΑ ΗΛΙΑΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
  ΚΑΛΕΝΗ ΟΛΓΑ
  ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

 8. Μαζί σας! Με την ευχή να συσπειρωθούν και στην Πελοπόννησο οι πολίτες για παρόμοια προβλήματα …διατελώ!

 9. κωνσταντινα said

  ολοι μαζι για ενα καλυτερο σημερα…:)

 10. ΚΑΡΝΑΒΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ said

  ΣΥΜΦΩΝΩ & ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ ΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

 11. ΚΑΡΝΑΒΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ said

  ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ ΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

 12. Αλεξάνδρα said

  ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ ! ! !

 13. ΚΑΡΝΑΒΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ said

  ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ ΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ -ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ

 14. ΚΑΡΝΑΒΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ said

  ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ

 15. Σωτηρία Στέργου said

  Όχι στα εργοστάσια Λιθάνθρακα!!!!!!!!!!

 16. ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ said

  ΣΥΜΦΩΝΩ

 17. ΓΑΤΣΕΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ said

  ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ-ΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ»

 18. ΜΠΑΤΣΑΚΟΥΤΣΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ said

  ΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΑΓΩΝΕΣ-ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ-ΟΙ ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ –

 19. ΣΤΑΥΡΙΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ said

  ΟΧΙ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑΣ ΣΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ
  ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ ΠΑΝΤΟΥ

 20. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ said

  ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ

  ΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

 21. lianopoulou constandina said

  sumfwnw kai sunupografw

 22. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΟΦΙΑ said

  ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ-ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ-ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΕΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ-

 23. ΚΑΛΕΑ ΜΑΤΘΙΛΔΗ said

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ ΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
  ΛΕΩ ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ-
  ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ-

 24. stelios said

  αν ειμαστε ενωμενοι μεχρι το τελος θα νικησουμε!!!!!!!!!!VENCEREMOS! Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ειναι μαζι σας!

 25. Aδάμος Ζα;χαριάδης said

  ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ !!!!!
  ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

 26. lena said

  mazi sas

 27. allh mia ypografi

 28. Melissaris Dimitris said

  Συμφωνώ και συνυπογράφω.Μαζί σας μέχρι τη νίκη.

 29. Θανάσης Θεοδώρου said

  Συνυπογράφω την Διακύρηξη.

 30. ΦΑΝΗΣ said

  exei tin stiriksi mou.. ennoeitai..

 31. Vasilis said

  Όχι άλλο λιθάνθρακα….

 32. Γιάννης Παπακώστας said

  Όχι στην εξόντωση του οικοσυστήματος,Ναι στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας!!
  Νεολαία Συνασπισμού – Οργάνωση Χαλκίδας

 33. Vassilis Rafail said

  gia ena kalitero aurio !!!!!!!!!!!

 34. danai said

  as agwnistoume gia ena kalitero planiti..opou tha xrisimopoiountai ananewsimes piges energeias..

 35. Μάνια Καββαθά said

  ενωμένοι,για ένα καλύτερο αύριο…(όπου δεν θα χρειαζόμαστε μάσκες οξυγόνου για να αναπνέουμε.)

 36. Έφη said

  Ένας παραπάνω! Όλοι μαζί… για ένα καλύτερο αύριο!

 37. Μαρία said

  Όλοι μαζί…….θα τα καταφέρουμε στα σίγουρα……….

 38. Γιωργος Φ. said

  μαζι σας…οχι στα εργοστασια λιθανθρακα!!!!!!!!

 39. Κώστας Δαύλιας said

  Κώστας Δαύλιας
  Μέλος Ενεργών Πολιτών Εύβοιας
  Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας και μέλος Γραφείου Πόλης Χαλκίδας του Συνασπισμού
  Και βέβαια συνυπογραφω,αλλα χρειάζεται στις διαμαρτηρίες μεγαλύτερη συμμετοχή

 40. Ανώνυμος said

  συνυπογράφω

 41. Ευγενια said

  me sebasmo gia to periballon..

 42. Δημητρα Μπατσακουτσα said

  ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ!!!!!

 43. Γιώργος Ελευθερίου said

  Συμφωνώ και επαυξάνω… Μπράβο στην πρωτοβουλία σας!

 44. Γιώργος Ελευθερίου said

  Συμφωνώ και επαυξάνω… Μπράβο για την πρωτοβουλία σας!

 45. Χατόλας Ιωάννης said

  Συνυπογράφω την Διακύρηξη.

 46. Yπογράφω την Διακύρηξη.

 47. Yπογράφω την Διακύρηξη. Ας τους σταματήσουμε!

 48. Να σταματήσει το έγκλημα κατά του τόπου μας..

 49. maria said

  ‘SYN’υπογραφω…

 50. maria said

  ‘SYN’υπογραφω……………

 51. aggeliki said

  sebasmos sto perivallon

 52. Thibaios giannis said

  Οχι άλλο κάρβουνο!!

 53. Νάντια said

  φυσΗοθεραπεία… με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

 54. Βασίλης Καγιάς said

  Οι τεχνοκράτες να μην ορίζουν τις ζωές μας…ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ!

 55. Βασίλης Καγιάς said

  ΜΠΡΟΣ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ,ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ….

 56. Παπαζαχαρίας Δημήτρης said

  Τ’ αστεία και οι κοροϊδίες πρέπει να τελειώσουν. Ανανεώσιμη ενέργεια τώρα!

 57. Γιώργος said

  Σεβασμός στο περιβάλλον!!! ΟΧΙ στο λιθάνθρακα!!!

 58. συνυπογράφουμε όλοι και απαιτούμε να μην μας λένε ψέματα περί του λιθάνθρακα.Υπάρχουν εναλλακτικές μορφές ενέργειας που μπορούν να αξιοποιηθούν

 59. Η Καβάλα έστειλε το μήνυμα. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΡΥΠΑΝΣΗ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ, ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ!

 60. ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ said

  Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ

 61. Natacha Christopoulou said

  το περιβάλλον πάνω από τα κέρδη.
  οχι στο λιθάνθρακα

 62. Μαρία Κακαρώνη said

  Συνυπογράφω…!

 63. stelios fot said

  antistash twra!!!!!!

 64. Romanos Frentzos said

  Συνυπογραφω..

 65. Romanos Frentzos said

  Συνηπογραφω επισης..

 66. Ιωαννα Μπατσακούτσα said

  Αρκετά έχουν υποτιμήσει την δύναμή του πολίτη. Τούς αφήναμε αλλά ξεπέρασαν τα όρια.Οι τυφλοπόντικες της εξουσίας και οι φίλοι τους, να πάνε εκεί που ανήκουν. Δίπλα στον λιθάνθρακα.

 67. dafnula said

  i fisi dn pe8eni..kapoioi tin skotonun.

 68. Γιωργος said

  συνυπογραφω γιατι το μελλον ΜΟΥ ΑΝΗΚΕΙ!κ ανηκει σε καθε νεο..!

 69. Πρωτοβουλία Πολιτών Για τη Ζάκυνθο said

  Μαζί σας

 70. Τερέζα Κεφαλογιάννη said

  .

 71. Τερέζα Κεφαλογιάννη said

  Συνυπογράφω

 72. Μυρτ said

  .

 73. Υπογράφω απο Ζωγράφου.

  Αλλά μήπως πρέπει να μπει σε κάποιο σάιτ για υπογραφές. π.χ. http://www.petitiononline.com

 74. ΣΩΣΩ ΣΕΒΔΑΛΗ said

  ΜΗ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
  ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ.
  ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ

 75. GEORGE! said

  PARAKALOUME OI PRWTOVOULIES POLITWN KLP KLP YPOGRAFOYN ATOMIKA KAI OXI MONO ENAS SAN ANTIPRWSOPOS OLHS THS KINHSHS!EINAI SHMANTIKON NA EXOYME POLLES YPOGRAFES..!PESTE TO KAI STOYS FILOYS/FILES SAS! OXI STON LITHANTHRAKA!

 76. panos kounenakis said

  Συνυπογράφω

 77. Γκούφα Μαρία said

  ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ – Ο Χ Ι ΣΤΟΝ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ

 78. barkaroli alexandra said

  …..

 79. Effie Buri said

  nai sthn fush, nai sto mellon, nai sta paidia, oxi sta lefta.

 80. Katerina said

  Sunupografo!!!!

 81. eleni said

  sinipografw!!!!!!

 82. eleni said

  sinipografw!!!!!

 83. evita said

  sinipografww…..k simfwnw…!!!!!!!

 84. vasia said

  sinipografww…..k simfwnw…!!!!!!!

 85. argiro said

  sinipografww…..k simfwnw…!!!!!!!

 86. argirw said

  simfwnw & sinipografw….

 87. Συνυπογράφω την Διακύρηξη.

 88. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΟΝΤΙΟΥ said

  ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ

 89. S.T. said

  ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,
  ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ.

  –> ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΘΑΝΑΤΟΥ… Ο Χ Ι ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ Λ Ι Θ Α Ν Θ Ρ Α Κ Α ΣΤΟ Μ Α Ν Τ Ο Υ Δ Ι… <–

 90. sandy said

  no way!

 91. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΕΥΗ said

  ΟΧΙ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!!!!!

 92. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ said

  ΟΧΙ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!!!!!!!!!

 93. ΤΣΑΚΛΗ ΠΕΝΗ said

  ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΓΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ??????? ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ??????? ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ………………….

 94. ΕΝΩΤΙΑΔΗ ΕΛΕΝΗ said

  ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ Ο ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ….ΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ!

 95. ΕΝΩΤΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ said

  ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ!!!!

 96. ΡΟΥΜΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ said

  ΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ. ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ…

 97. ΡΟΥΜΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ said

  ΜΑΝΤΟΥΔΗ FOR EVER!!!!

 98. ΕΛΕΝΗ ΣΟΥΛΙΩΤΗ said

  ΜΑΝΤΟΥΔΙ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ

 99. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΛΙΤΣΑ said

  Ο X I ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ

 100. ΘΑΝΑΣΗΣ said

  ΜΑΝΤΟΥΔΙ= ΖΩΗ ΚΑΙ Ο Χ Ι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

 101. ΜΑΡΙΑ Κ. said

  ΔΕΝ ΦΕΛΟΥΜΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ

 102. ΑΓΑΠΗ ΚΕΣΚΙΝΗ said

  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΜΑΣ

 103. ΑΓΑΠΗ ΚΕΣΚΙΝΗ said

  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΜΑΣ !!!!!!!

 104. ΑΓΑΠΗ ΚΕΣΚΙΝΗ said

  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

 105. ΑΓΑΠΗ ΚΕΣΚΙΝΗ said

  ΣΥΜΦΩΝΩ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

 106. ΑΓΑΠΗ ΚΕΣΚΙΝΗ said

  ΣΥΜΦΩΝΩ.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

 107. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΤΣΟΡΙΔΑΣ said

  ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ (ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ), ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΘΑΨΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΦΡΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ, ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΡΑ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΣΑΚΝΗ: «ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΠΛΗΓΩΣΑΝΕ ΑΝΕΡΑΣΤΟΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝΕ».

 108. Μπούρη Κυριακή said

  Συνυπογράφω την Διακύρηξη.

 109. Μπούρης Γεώργιος said

  Συνυπογράφω την Διακύρηξη.

 110. Λεώνίδας Γεωργούλης said

  Συνυπογράφω την Διακύρηξη.

 111. Ρολάνδος said

  ΟΧΙ στα εργοστάσια λιθάνθρακα ΝΑΙ στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

 112. Γεώργιος said

  Συνυπογράφω…!!!

 113. Μπέσσυ Μπούρη said

  Συνυπογράφω την Διακύρηξη.

 114. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΖΑΧΑΡΩ said

  ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ!!!!!!!!!!!

 115. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΖΑΧΑΡΩ said

  ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ!!!!!!!!!!!

 116. ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΠΑΛΟΓΛΟΥ said

  ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΓΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ!!!

 117. Λύχρος Γιάννης said

  OXI ΣΤΟ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ
  ΣΤΡΟΦΗ σε ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΘΑΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 118. Λύχρος Γιάννης said

  ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ
  ΝΑΙ ΣΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 119. ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΑΡΜΟΝΙΣΤΑΣ».
  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 120. nikos said

  zito i athanati voria evia

  o agonas tora xekinai

 121. nikos said

  zito i athanati voria evia

 122. lemon said

  nai se ka8ares morfes energeias

 123. kostas said

  ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ

 124. Γιωτη Ναντια said

  αλλη μια φωνη απο τη Φωκιδα.

 125. Δηιάνειρα said

  …όχι άλλο κάρβουνο!

 126. ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΧΑΡΗΣ said

  ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ.

 127. ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΛΙΑΡΗΣ said

  ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΗΛΙΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΕΤΟΥΜΕ

 128. ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΛΙΑΡΗΣ said

  ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

 129. Xατζηιωάννου Νατάσα said

  Υπογράφω τη διακύρηξη. Η κατασταση με το λιθάνθρακα είναι απαραδεκτη και δεν πρεπει να συνεχιστει.

 130. kg said

  Υπογράφω τη διακύρηξη

 131. ΠΟΛΑΤΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ said

  ειμαστε μαζι σας οχι αλλες κερδοφορες εταιρειες εις βαρος του περιββαλον.χαρη δεν κανουν σε κανενα.

 132. Γεωργία Φιλιππάκη said

  Δε θα αφήσουμε να καταστρέψουν τον Κορινθιακό κόλπο. Δε θα αφήσουμε να καταστρέψουν ότι έχει μείνει από το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας. Θέλουμε ποιότητα ζωής!

 133. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΤΗΣ said

  Eίμαι μαζί σας.Αγωνίζομαι για την Δημοκρατία και το περιβάλλον
  ΟΧΙ στην καταστροφή της ζωής!!!!!!

 134. Θεοδωρος Κουντουρελλης said

  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ!

 135. Θεοδωρος Κουντουρελλης said

  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΛΕΟΝ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ!

 136. Νατάσα Μούντζιου said

  Πότε επιτέλους θα βάλουμε μυαλό;ΟΧΙ στη χρήση του λιθάνθρακα!

 137. Αθηνά Βασιλάκη said

  ακόμα ένα μεγάλο ΟΧΙ στη χρήση του Λιθάνθρακα!

 138. Constantine Foundos said

  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ!

 139. Effie Nikoloudakis said

  Oxi sti xrisi tou li8an8raka!!

 140. Oxi sti xrisi li8an8raka!!

 141. μαζί σας και από θεσ/νικη.

 142. Συμφωνώ και είμαι μαζί σας

 143. Μαυραγάνη Κυριακή said

  Eπειδή τίποτα δεν μας χαρίζεται, ας ενωθούμε όλοι μαζί να την κερδίσουμε κι αυτή τη μάχη

 144. ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ said

  ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ ΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

 145. Ειρήνη Βάη said

  ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑΣ;
  ΕΞΩ Η ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
  ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ;
  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ;

 146. gebagia said

  Παιδια στα ασπρα χωματα σταματησε πριν αρχισει η κατασκευη του εργοστασιου λιθανθρακα,εξαιτιας τις greenpeace,μπραβο στα παιδια του ελληνικου γραφειου.Συνυπογράφω και εγω.

 147. Ρένα said

  ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ ΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ.

 148. Συμελα said

  Όχι στον λιθάνθρακα, Ναι στην προστασία του περιβάλλοντος!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: